Friday, August 13, 2010

khulasah Isu Mushrip

Satu kartun yang dah lama tersadai, yang aku tak dapat nak scan sebab takde scanner. Sekarang baru ada. Sama2 kita ambik pengajaran.












moralnya, akhawat pikir la sendiri. Semua dah besar.
Pandai buat keputusan masing-masing.


Bulan puasa ni, orang Arab ramai jadi baik. Sampaikan pak cik simsar pun tak marah2 bila rumah lama tu kami tinggalkan tak berkemas. Dia tolong kemaskan dan tak mintak apa2 bayaran pun. Oh, besnye kalau sifat baik Arab tu melekat sampai Ramadhan taun depan!


simsar: hm...orang yang tolong cari rumah untuk korang.


7 comments:

iezy said...

menarik. suka baca.
mesej sampai.

p/s: sy pun pening memikirkan, perlu ke mushrif? :)

aiyqosim said...

personally, walaupun aku lelaki, terasa lg bes kalau ade org tolong 'deal' ngan drebar teksi arab, tlg belikan tiket metro, & tlg bawak g jalan mane2... xyah pening kpale.. cume, kurang privacy la sket.. tu pon depan org melayu je, bile depan arab, buat x kesah pulak :)

[amiza malik] said...

haha komen baem membuatkan aku teringat entri aku yg dulu tu. eh awak 'saya yg concern' tu comey la. boleh berkenalan ka?

slmt pose ihsang.

ihsan said...

iezy
hm..pikir masak2, mana satu lebih baik untuk diri sendiri..

baem
aku stuju ngan stetmen ko baem!
nampak sangat kita ni pemalas...
huhu..

ayu
comel ke? memang comel pon..
ko pon slamat pose jugak..

Asyraf Rahim said...

kartun yg menarik...haha
mntk copy image yek. kot2 nk wat entri ke nnti

slamat berpuasa :)

saufi said...

haha..
isang, isang..

asal ramai giler bdak2 laki sokong kat belakang 'Saya yang Concern' tu?

ihsan said...

asyraf rahim
silakan mengopi dengan senang hati...
aku tak kesah pon...

saufi
hehe..tu menunjukkan laki tu concern ko akhawat tu...

Penukis

My photo
the name is mohd ihsan bin hamdan, Cairo Universiry faculty of medicine- an abid, son of my parents and friend of my colleagues.