Sunday, April 24, 2011

jimat dan joli

Cuti 4 hari dan sampai separuh. Stadi dah sampai page berapa?
tak bukak buku pun lagi -__-""

Elaun dah masuk. Macam mana kita gunakan duit yang diberi? Betul ke cara kita guna duit tu?












Macam mana nak berjoli dan berjimat pada masa yang sama?
Senang je, beranikan diri untuk berkata TIDAK pada benda-benda yang tak perlu.

Perlu ke shopping tiap-tiap bulan beli beg baru?
Perlu ke makan makanan mahal yang tak membina tubuh malahan memberi mudharat pada diri?
Perlu ke belanja duit untuk bla bla...

Perlu ke? Perlu ke? PERLU KE?



Rancang cara perbelanjaan anda daripada sekarang, sebab lepas ni kita perlu urus hidup sendiri. Kalau tak reti uruskan sekarang, kelam kabutlah lepas ni bila kita dah kerja.

p/s : Takkan tiap-tiap tahun nak mintak parents support kita balik Mesia kot..apa barang weh..






7 comments:

Anonymous said...

woh. terasa.

but not in the part 'Takkan tiap-tiap tahun nak mintak parents support kita balik Mesia kot..apa barang weh..'

thanks for the reminder :))

Anonymous said...

woh terasa..

fathiyyah said...

"Takkan tiap-tiap tahun nak mintak parents support kita balik Mesia kot..apa barang weh.."

tapi kalau parents yang paksa suh pakai duit diorg, apa salahnya amik. boleh simpan duit jugak apa (utk kawen, masa depan, etc)

ye dak?

dr nyctalopia said...

post sal kawen lg...
dah dekat dah tu...XD

ihsan said...

anony:
tima kasih..

fathiyyah:
kalau parents dah paksa, nak wat camna...

tapi jangan la kita tunjuk yang kita takde duit nak balik..kalau tiap2 bulan mengadu tak cukup makan, parents mana tak nak sapot anak balik..

lol

dr nyctalopia:
tu la pasal, kena ubah tema kartun pasni..

Adam Lee said...

isu kahwin...

...lagi
Ihsang makin gatal. haha. gurau sang.

ihsan said...

Adam Lee:
bukan gatal, cuma berfikir untuk masa depan..

hehe

Penukis

My photo
the name is mohd ihsan bin hamdan, Cairo Universiry faculty of medicine- an abid, son of my parents and friend of my colleagues.