Thursday, June 18, 2009

lagi 2..

Peperiksaan akhir tahun bagi pelajar 2nd year Univ Cairo hampir tiba ke penghujung. Ada lagi 2 exam oral yang ditempuhi sebelum cuti musim panas. Tapi skarang pun dah rasa macam cuti. Stadi pun last minute jugak. Oral je pon, kata sesetengah pelajar. Tak kira la oral ke, written ke ape ke, exam tetap exam. Semua penting. Di bawah ada sikit senario yang berlaku semasa fatrah imtihan. Ada yang betul - betul berlaku, dan ada yang lebong..sama - sama kita ambil iktibar..











.:: Kerneh = Kad Pelajar/ ID
..:: Fatrah = Musim/ masa
...:: Imtihan = Peperiksaan
....:: Lebong = Tipu/ tidak benar
.....::PESELAM = Persatuan Pelajar Study Last Minute



11 comments:

juwe said...

perkh..... blogger yg mantop.
e-sung, nk x mu jadi sifu aku?
kui3x

dr_nyctalopia said...

heh..
esung..hang la golongan pertama tu kan..?
jangan tak ngaku lak..hehe..
tapi bukan layan pes..
tp layan blog..

rabun malam said...

mn ade...
e sung golongan ke 2
ko jgn nk tuduh e sung (dr_nyctalopia)
huhu3x

ihsan said...

juwe:
kalu nk tahu, Juwe la watak yang bernama Ju tu..
hehehe

dr nyctalopia:
ye la..
mu pun same jgk dr nyc,
layan muvi..
x pun main game ngan migho..

rabun malam:
amin...aku aminkan sape2 yg doakan aku..

Aimi Syahirah said...

salam
salam perkenalan buat saudara Ihsan.
manusia memang ad bermacam2.
masing2 ad kelebihan & kekurangan.
so kita tak perlu rasa lebih atau kurang dari org lain.
bg saya....study awal & (preparation utk exam) lebih baik sbb boleh elakkan 3 situasi yg terakhir dalam kartun awak tu.
btw....kartun awak memang menghiburkan

Kyu Jyushirou said...

taichou, taichou ke SAM tu? kalo SAM tu taichou, aku nk join PESELAM gk. result aku gile rndh final hari tu sbb stdy last minit..

bajet dh Ju tu Juwe. rajen ngt bkpe gk..

ps: horror gile muke tertinggal seluar!

jo-one said...

to Qisti-
'ju' tu bukan aku la...
sini rama lg name ju (junid, junaidi, juki.....)
aku ni sape la...
dah la pemalas, result x gempak plak tu....
jgn salah sangka~

ibnusoleh said...

bule thn lucu ihsang ni.

tpkn..rase cam sume scene ni penah berlaku kat rmh ak.ye la..sbb hang mmg lepak rumah ak time pekse ni.

btul x?ke bukan..

haha..lawak gile juwe.xnak ngaku.hik2~

itzz g0oddd!! said...

lawak la konye kartun ni.
sampai seluar pun tertinggal tu xleh ak thn..*tergelak ak *

ihsan said...

aimi syahirah:
tima kasih sbb sudi baca blog tak seberapa ni..
tak dapat dinafikan, stadi awal memang penting..
tapi lain orang, lain jugak cara stadinya..


kyuu:
buleh je kalu nak masuk..
sila2..mu jadi presiden akhawat bahagian jordan..
mu mantap dh..bkpe nk masuk peselamnye..

ps: bab kain pelikat tu memang part peberet aku


ju-on:
hehehe..
sape2 yang baca komen ni, tok sah percaya la ngan apa yang ustat ni tulis..hampir 90% lebong


ibnusolleh:
haah..aku memang lepak kat rumah kau..hari2 jumpa takkan tak perasan..adeh..

hahaha..juwe memang melucukan..


idjut:
ko pernah kena macam tu ke jot?
hahaha..
khusyuk sangat membaca sampai tak ingat nak buat perkara yang lebih penting..

krentz said...

lawak botul dah macam buku ujang dah. ko buleh la apply jadi kartunis la tak yah la nak buat attachment balik ni buang maso ekau jo.

Penukis

My photo
the name is mohd ihsan bin hamdan, Cairo Universiry faculty of medicine- an abid, son of my parents and friend of my colleagues.